Lars Pettersson
Lars Pettersson Foto: Kim Kärnfalk/ Sveriges radio

Saronhuset erbjuder jul i gemenskap

1:00 min

På julafton och juldagen håller Saronhuset i Uddevalla extraöppet. Det bjuds på julmat och gemenskap för den som behöver.

Saronhuset i centrala Uddevalla drivs av nio församlingar och vänder sig till utsatta människor som behöver lite stöttning när livet är tufft.

Till vardags har de öppet varje vardag men under julafton och juldagen har de extraöppet för den som vill få en bit mat och en gemenskap med andra.

Lars Pettersson var en aktiv missbrukare i trettio år men är drogfri sedan fyra år tillbaka. Han är en av volontärerna som ser till att det finns mat och dryck att få till den som behöver.

Lars kom ur sitt trettioåriga missbruk tack vare Saronhuset, menar han.

– Vi sitter i Saronhuset och det var här jag fick hjälp att komma till någon form av punkt i mitt liv där jag måste göra en förändring så att jag överhuvudtaget kan gå på bena.

Det är alla typer av människor som söker sig till julgemenskapen.

– Det är till för dom som kommit lite offside och behöver lite lugn och ro. Deras värld är inte så rolig att vara i, säger han.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista