Vänersborg fortsätter täcka förluster för Vattenpalatset

1:32 min

Vänersborgs kommun fortsätter att täcka Vattenpalatsets förluster. Kommunstyrelsen ser inget alternativ i nuläget trots att det inte anses vara hållbart.

Kommunstyrelsen i Vänersborg har återigen tagit ett beslut om att täcka förlusterna för Vattenpalatset. För 2018 handlar det handlar om ett belopp på 7 604 000 kronor.

Både kommunstyrelsens ordförande Marie Dahlin från Socialdemokraterna och vice ordförande Gunnar Lidell från Moderaterna är överens om att Vänersborg måste täcka Vattenpalatsets förluster för att kunna driva verksamheten i framtiden.

Men trots att det är oklart för kommunstyrelsen om det är hållbart för Vänersborg att fortsätta täcka förlusterna, så finns det inget alternativ i nuläget, enligt Marie Dahlin.

– Det är ett sätt att hålla priserna ner för alla Vänersborgare, säger hon.

Kommunstyrelsens vice ordförande, Gunnar Lidell från Moderaterna, räknar också med att Vänersborg kommer att täcka Vattenpalatsets förluster i framtiden men kan också föreställa sig en privatisering.

– Skulle besöksantal minskar eller skulle anläggningen blir dåligt skick så är det inte omöjligt att ändra inriktningen på något vis. Jag tycker det är kanske det allra bästa att någon helt privat kan driva det, säger viceordförande Gunnar Lidell från Moderaterna.