Joakim Hedqvist
1 av 2
Joakim Hedqvist tre-målsskytt för IFK. Arkivbild Foto: Tobias Wireby/Sveriges Radio
Hammarbyspelaren Christoffer Fagerström.
2 av 2
Christoffer Fagerström gjorde två mål för sitt Hammarby. Arkivbild Foto: Joel Hansson/Sveriges Radio

Hammarby numret för stora för IFK Vänersborg

1:41 min

IFK Vänersborg förlorade med 4-6 efter en rad upphämtningar och reduceringar, men till slut kunde Hammarby vinna efter det avgörande målet på övertid.

Hammarby tog tidigt i matchen ledningen med 2-0 och IFK såg till en början blekt och håglöst ut. Ganska omgående kunde IFK dock reducera till 1-2, ett resultat som stod sig till halvtidsvilan. 

I andra halvlek kunde Hammarby omgående utöka till 3-1. Lagen följdes sedan åt i målprotokollet även om Hammarby behöll sin ledning matchen igenom, och på övertid var det nerv, ända tills Hammarby kunde göra 6-4 och därigenom avgöra matchen.

IFK-bekantingarna Christoffer Fagerström och Ilja Grachev bokfördes för två mål vardera och var ytterst delaktiga i att plocka med de båda poängen hem till Stockholm.

Noterbart var att Joakim Hedqvist gjorde tre mål för hemmalagets del, och gav liv i matchen genom att reducera Hammarbys ledning vid tre tillfällen, till 2-3, 3-4 och 4-5, men förgäves.

IFK ligger på kvar på åttonde plats i tabellen, den sista slutspelsplatsen.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista