Kommunhuset i Sotenäs.
Sotenäs kommunhus. Arkivbild. Foto: Skoob Salihi/Sveriges Radio.

Stort behov av sommarvikarier till omsorg i Sotenäs

1:27 min

Redan nu, i slutet av 2017, rekryterar Sotenäs kommun nästa års sommarvikarier till omsorgen.

Inför 2018 har Sotenäs kommun valt en ny strategi för att täcka behovet av personal inom omsorg under sommarmånaderna. Redan sedan slutet av oktober 2017 annonserar kommunen att man letar efter medarbetare inom hemtjänst, äldreboende, personlig assistans, LSS-boenden, sjuksköterskor, socialpsykiatri och personal till stödboende för ensamkommande ungdomar.

Enligt kommunen finns det ingen brist, och har inte heller funnits, under de tidigare åren. Men rekryteringen är konstant svår, och därför vill man vara väl förberedd.

– Det har varit svårrekryterat och vi har fått hålla på väldigt länge med rekryteringen, nästan ända in i när semesterperioderna börjar, förklarar Nina Roos, chef för omsorgsförvaltningen i Sotenäs.

Utöver de ordinarie invånare i Sotenäs som har behov av omsorg, kommer det speciellt under sommaren även ytterligare sommarboende personer som behöver hemtjänstinsatser.

– Vårt tryck på att göra hemtjänstinsatser under sommaren ökar, säger Nina Roos.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista