Polisbil sprängd i Malmö – en anhållen

2:26 min

En parkerad polisbil i Malmö har utsatts för någon form av explosion.

– Vid klockan 19.25 i dag hördes en kraftig detonation utanför ett polishus på Sallerupsvägen i Malmö. Det är en polisbil som stått parkerad utanför polishuset som blivit utsatt för någon form av detonation, säger Fredrik Bratt som är pressinformatör på polisen Region Syd.

Det är stora skador på polisbilen, men inga människor har skadats.

– Vi vet med säkerhet att ingen person kommit till skada, säger Fredrik Bratt.

Vid klockan 20.50 meddelande polisen att två män gripits i anslutning till brottsplatsen. De är i 20-25-årsåldern, och misstänks för inblandning i sprängningen.

På lördagsmorgonen hade en av männen anhållits, den andra mannen släpptes på fri fot.

Brottet rubriceras som allmänfarlig ödeläggelse.

Inrikesminister Morgan Johansson skriver på Twitter att det är en mycket allvarlig attack.

"Känner jag Malmöpolisen rätt så kommer man inte att backa undan för detta, utan sätta hårt mot hårt och öka trycket mot de kriminella", skriver Morgan Johansson.

Mats Karlsson, biträdande polisområdeschef i Malmö, skriver också om händelsen på Twitter:

"Gräns är passerad, samhället måste markera tydligt mot dessa vansinnesdåd".

Även Mats Löfving, ställföreträdande Rikspolischef och chef för Nationella operativa avdelningen, Noa, kommenterar nu sprängningen:

"I torsdags publicerade Rikspolischefen och jag en debattartikel i DN där vi kommenterade det allvarliga i attacker mot polisen. Det vi har sett hända i Malmö i kväll,  där en polisbil har utsatts för en kraftig explosion av en s.k. banger, är ytterligare en sådan oacceptabel attack. Polisen kommer att fortsätta den inslagna vägen och markera med stor kraft mot den här typen av angrepp", säger Mats Löfving.