Bild på fyrverkerier
Gott Nytt år från oss alla på P4 Väst. Foto: SVT Bild.

Fullt upp på nyårsnatten – men lite fylla

1:13 min

Bråk, biljakt och bränder. Men ändå ett lugnt nyårsfirande i Västområdet. Det säger polisen, som inte hade ett enda fylleri i Uddevallaområdet.

Polis och räddningstjänst beskjutna med raketer i Stockholm, storbråk i Grums och en privatperson nedslagen. Nyårsfirandet i Sverige gick vilt till på sina håll

Men i Uddevalla har det varit relativt lugnt, uppger polisen. I Uddevalla omhändertog man ingen person för fylla.

– Förvånande och fascinerande, säger polisen. 

Men det har brunnit på flera platser runt om i Västområdet. I uddevalla har räddningstjänsten larmats till en brand i ett soprum i norra Uddevalla, två fordon stacks i brand på lillesjö industriområde. Och en husvagn eldhärjades längs väg 2069. 

Också i Mellerud brann det. Vid 22-tiden larmades räddningstjänsten till ett flerfamiljshus. En person räddades ur huset och fördes till sjukhus för vård. 

Polisen var också inblande i en biljakt genom Uddevalla sent på nyårsafton. Jakten fick ett abrupt slut när personbilen körde av vägen. En person fick klippas ur fordonet. Föraren misstänks för rattfylla. 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista