Kebabpizzan populärast på årets första dag

Årets första måltid. För många svenskar är det pizza. Kebabpizzan i synnerhet. P4 Väst var på plats när anstormningen till pizzeriorna drog igång.

 Dagens populäraste rätt är pizzan. Svenskarna vallfärdar till pizzeriorna runt om i landet för att återställa salt- och fettbalansen efter nyårsfesten. 

Vänersborg är inget undantag. P4 Väst var på plats när årets första pizza såldes. 

– Vi kommer få väldigt mycket att göra. Det början vid 12 och framåt, säger Arif. 

Hos Arifs kunder är kebabpizzan den mest poulära. Men i Sverige har Vesuvio gått förbi som den mest populära – även om egenkomponerade varianter av de vanliga pizzorna på menyn är allra vanligast.

Frida Ceveryd, som vann pizza-SM 2014, tror att de klassiska pizzorna går hem för att man vet hur de smakar. Även för att barnen tycker om de enklare varianterna.

– Köper man sin pizza är man väldigt mån om att man ska bli mätt och glad, och då kör man på ett säkert kort, säger hon till TT.

Om Frida Ceveryd ska välja sin favorit bland de klassiska pizzorna blir det Quattro Stagioni. Hon föredrar dock att äta pizza som förrätt.

- Om man är ett gäng och så bockar man av några pizzor, och så står man och dricker lite bubbel och slicear lite pizza. Lite löjromspizza kanske, eller med sardeller och kapris, säger hon.