Bild på isbelagd väg fagen från förarpositionen.
Arkivbild. Foto: Peter Olsson/Sveriges Radio

Blixthalka på E6 – fler bilar av vägen

Emma Stenman Trafikverket: Var ute snabbt på E6
0:59 min

Tre avåkningar har skett sedan lunchtid på E6 i norra Bohuslän och det är det har varit väldigt halt på vägen. Ingen person ska ha skadats fysiskt vid trafikolyckorna.

Den första singelolyckan skedde strax efter klockan 12 vid Rylandsmotet norr om Tanumshede. Bilen körde in i vajerräcket, men ingen person kom till skada. 

Strax efter åkte en bil av vägen vid Hogdalsmotet strax innan Svinesundsbron i Strömstads kommun. Inte heller där blev det några personskador.

Strax efter klockan 13 skedde ytterligare en olycka mellan Nordby och Hogdal i riktning mot Norge. En personbil fick sladd och en lastbil körde då in i personbilen. Ingen skadades vid olyckan.

Christer Nilsson, insatsledare på räddningstjänsten, uppmanar alla som är ute och kör i norra Bohuslän att hålla ner hastigheten och vara vaksam på halkan.

– Över broar, i skugga. Det är mycket berghällar som gör att det är skugga på motorvägen – där är det nästan garanterat halt och där måste man dra ner hastigheten ytterligare, säger Christer Nilsson.

E6 har varit avstängd i flera omgångar under räddningsarbetet.

Trafikverket har satt in halkbekämpning på sträckan.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".