Avspärrat vid Södra station efter polisinsats.
Avspärrat vid Södra station efter polisinsats. Foto: TT och Hanna Roth/Sveriges radio.

Polisen om tågstoppet: Försök till sabotage

Polisen: Vi tar inga chanser
0:44 min

All tågtrafik stoppades på morgonen mellan Älvsjö och Stockholms södra, strax söder om Stockholms central. Polisen utreder nu händelsen som försök till sabotage.

Polisen larmades strax efter kl 5 på morgonen efter att flera obehöriga personer ska ha setts på spåren i närheten av Södra station. Polisens bombgrupp avslutade sin insats runt kl 9 på morgonen utan att ha hittat varken personer eller föremål, bekräftar Kjell Lindgren på Stockholmspolisen. 

Polisen utreder nu händelsen som försök till sabotage, men vill inte gå in på detaljer. 

– Det är ju så att när det är obehöriga personer på spåret så måste vi ju ställa frågan om vad dom gjorde där, säger Kjell Lindgren. 

Han vill inte säga hur många personer det rör sig om men säger att polisen hoppas kunna identifiera de som tagit sig in på spårområdet. 

Både pendeltågstrafiken och fjärrtågen dras med stora förseningar efter tågstoppet som varade i över tre timmar. 

– Det har varit ett långt stop och en väldig röra under morgonen, säger Jesper Pettersson, på SL:s presstjänst. Trafiken kommer dras med stora följdförseningar under hela förmiddagen. 

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".