Två män vid gym-maskiner
1 av 4
Bröderna Jimmie och Jesper Edvinsson har flyttat många ton med träningsmaskiner och vikter från den brandskadade lokalen. Foto: Charlotte Andersson/Sveriges Radio
Jejes gym i Åmål i lågor.
2 av 4
JeJe's gym i Åmål under söndagsnatten. Foto: Privat
Brand i Åmål.
3 av 4
Larmet om branden på Västra Bangatan i Åmål kom till polis och räddningstjänst vid 22-tiden på söndagskvällen. Foto: Charlotte Andersson/Sveriges Radio
"Det är väldigt mycket räddningspersonal på plats och jag kan se att det har brunnit väldigt kraftigt", säger Charlotte Andersson.
4 av 4
"Det är väldigt mycket räddningspersonal på plats och jag kan se att det har brunnit väldigt kraftigt", säger P4 Västs reporter Charlotte Andersson. Foto: Charlotte Andersson/Sveriges Radio

Efter branden i Åmål – gymägare siktar på nystart

0:46 min

Det har varit slitigt för de gymägande bröderna Edvinsson i Åmål efter branden i företagshotellet för två veckor sedan. Nu startar de om i nya lokaler.

– Byggnationerna är snart klara och maskinerna står snart på plats. Sista lastbilarna går idag med konditionsredskapen, säger Jimmie Edvinsson som låter mycket mer avspänd än för två veckor sedan när branden var ett faktum.

Bröderna Edvinsson hade satsat allt på sitt gym, som låg på Västra Bangatan i ett företagshotell.

Branden för två veckor sedan orsakade rök- och vattenskador på lokalerna och maskinerna. De fick omgående tillträde till nya lokaler och räknar med att öppna stora delar av verksamheten denna vecka.

Över 2000 medlemmar väntar på att få komma igång igen.

Det har blivit många ton maskiner och vikter som flyttats.

- Det är tur att man tränat innan annars hade man varit helt ledbruten, konstaterar Jesper Edvinsson.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista