Mord Kasenabbevägen Uddevalla
1 av 3
Foto: Skoob Salihi / Sverigesradio
Mord Kasenabbevägen Uddevalla
2 av 3
Foto: Skoob Salihi / Sverigesradio
Tekniker kallas till mordplatsen
3 av 3
Tekniker har kallats till mordplatsen. Foto: Skoob Salihi / Sverigesradio

Man hittad död – polisen misstänker mord

1:25 min

En man har hittats död nära ett järnvägsspår. Polisen misstänker att mannen mördats.

Det var klockan 12.41 som polisen larmades om en död person i varvsområdet i Uddevalla. En anställd i området såg kroppen och larmade.

– Vi hittade personen utanför staketet och ringde en ambulans. Kroppen låg i slänten, säger ett vittne till P4 Väst.

Ambulansen kunde på plats konstatera att mannen var död. Polisen tillkallades och de kunde inte utesluta att brott ligger bakom mannens död. 

– Patrullen som är där har gjort bedömningen att han bragts om livet men det behöver inte vara så, säger Sten-Rune Timmersjö.

Polisen har spärrat av ett större område. 

– Tekniker är på väg vi vet inte vem det är som är död eller hur personen dött, säger Sten-Rune Timmersjö, chef på polisens avdelning för grova brott.

Den avlidne mannen är i 50-årsåldern, men är ännu ej identifierad.

Polisen har under dagen sökt i Uddevallaområdet efter den man från Göteborg som är försvunnen. Bland annat har man använt sig av helikopter, dykare och hundpatruller, men den kropp som nu hittats är alltså inte den försvunna mannens.

– Nä, det är det inte. Det vet vi helt säkert, säger Sten-Rune Timmersjö.

Den man som misstänkts ha mördats och är försvunnen har ännu inte hittats. I slutet av förra året sökte polisen tillsammans med Missing people i Hogstop, utan lycka. Fem personer misstänks för brott i det fallet. 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista