Agneta riddar står vid avspärrningen och pekar på skyltarna

Efter mordbranden - Ulvön stängd utan lov från kommunen

Agneta Riddar - Varför är Ulvön fortfarande stängd?
0:53 min

Sedan misstänkta mordbranden på Ulvön för två månader sedan har hela Ulvön varit avspärrad, det trots att ägarna inte fått tillåtelse från kommunen. Ljungskilebon Agneta Riddar saknar att kunna promenera på ön.

Ulvön är en viktig plats för många Ljungskilebor. Agneta Riddar som bor i Ljungskile tycker att det är tråkigt att ön är helt avstängd eftersom hon, och flera andra, brukar promenera där.

– Men jag tänker inte bara på mig själv. Ulvön är en viktig plats för många Ljungskilebor, säger Agneta Riddar.

Ulvön omfattas av strandskyddet, vilket innebär att allemansrätten gäller. Man får alltså inte sätta upp ett stängsel som hindrar allmänheten från att besöka ön, om inte kommunen givit ägaren dispens från strandskyddet.

– Ägaren behöver tillstånd för att sätta upp en såhär stor grind, och vad jag kan se har vi inte fått in en sådan ansökan, säger Boris Petrusic som är ledningschef för bygg- och prövning på Uddevalla kommun.

Trots att skylten som sitter upp på avspärrningen är undertecknad polisen, så menar dem att det är ägaren som satt upp stängslet.

– Vi har bara spärrat av huvudbyggnaden, sedan är det ägaren som satt upp grinden, säger Sten-Rune Timmersjö, chef på enheten mot grova brott.

P4 Väst har sökt ägaren men utan resultat.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".