Olle Öberg.
Olle Öberg

Olle reste jorden runt på jakt efter goda nyheter

1:08 min

I tre månader reste Olle Öberg från Uddevalla runt i världen för att berätta om positiva saker som händer. Att hitta goda nyheter var lättare än han trott.

– Det var faktiskt väldigt lätt att hitta bra nyheter. Jag började prata med människor och jag hittade alltid nån som ville hjälpa mig.

I tre månader har Olle Öberg från Uddevalla rest runt i världen. Han har bland annat besökt Namibia, Argentina, Uruguay och Kina, i syfte att hitta och berätta om positiva saker som händer.

En av de mest minnesvärda upplevelserna var att träffa Juandro i Chile, som föddes utan armar.

– När han var yngre mådde han jättedåligt av sitt handikapp och han ville bara vara som andra och det enda han såg var sina brister.

Men Juandro lyckades förändra sitt synsätt och därmed hela sitt liv.

– Han insåg vad han faktiskt kunde göra. Han hade ju fortfarande två ben och han började göra fotbollstricks. Nu är han en av de bästa i hela världen på fotbollstricks och han har också börjat föreläsa om sitt liv.

– Det var så inspirerande att träffa honom, säger han.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista