Erika och Glenn Lindén, och deras fyra barn Bella, Eddy, Lenny och Lisen, som alla sitter i en soffa i familjens hem.
Erika och Glenn Lindén, och barnen Bella, Eddy, Lenny och Lisen. Foto: Skoob Salihi/Sveriges Radio.

Fyrabarnspappan Glenn fick cancer – nu kämpar hela familjen

2:40 min

Glenn Lindén i Trollhättan fick njurcancer för två år sedan. Den spred sig till lungorna och nu har den spridit sig till hjärnan. Hans fru Erika uppmanar nu folk att skänka pengar till Cancerfonden.

Det var i slutet av 2015 som fyrabarnspappan Glenn började klaga på smärtor i ena sidan. Det visade sig vara en cancertumör i ena njuren. Den opererades bort snabbt men då såg läkarna att cancern hade spridit sig till lungorna.

– Men efter ett tag såg läkarna en tydlig regress av metastaser i lungorna så Glenn behövde inte få cellgifter. Sedan fick vi reda på att han istället fått en tumör i hjärnan, berättar Erika.

Den tumören opererades bort men den har lämnat spår efter sig.

– Hans cancersort är giftig. Den kan komma tillbaka. Samtidigt så lider Glenn av hjärntrötthet, han kan till exempel inte vara med barnen i mer än en timma. Sedan måste han vila, fortsätter Erika.

Det är den senaste turen med tumören i hjärnan som för några dagar sedan fick Erika att skriva ett inlägg på Facebook där hon ber om hjälp och vädjar till alla som ser inlägget och delar det att skänka 100 kronor till just Cancerfonden. För att på så sätt försöka hjälpa sin man, en man hon varit tillsammans med i snart femton år.

Inlägget har setts av nära 7 000 människor.

– Om tio procent av alla som sett inlägget skänker 100 kronor så blir det en del pengar, säger Erika.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista