Sandra Sundblad
Sandra Sundblad, enhetschef för socialjouren i Fyrbodal och enheten mot våld i nära relationer. Foto: Susanna Wictorzon/Sveriges Radio.

Uddevalla kommun öppnar skyddat boende för våldsutsatta

1:59 min

I dag öppnar det skyddade boendet Vingen, för våldutsatta personer och deras barn i Uddevalla. Vid årsskiftet lade kvinnojouren Kaprifolen ner sin verksamhet och kommunen har nu tagit över ansvaret.

Antalet anmälningar om våld i nära relationer ökar, och behovet av den här typen av skyddat boende är stort och ser inte ut att minska, säger enhetschefen Sandra Sundblad. 

– Om man tittar på vuxna som söker sig till socialtjänsten för att de är våldsutsatta så var det mellan 2016 och 2017 en fördubbling av ärende, säger Sandra Sundblad. 

Det kommunala boendet har upp till fem platser och där arbetare två kuratorer på heltid. Dessutom kommer volontärer från kvinnojouren Kaprifolen jobba på boendet. 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista