Bild på Ulvön.
Ulvön med vandrarhemmet, utanför Ljungskile. Foto: Peter Olsson/Sveriges Radio

Åklagaren: Centralt vittne på plats vid mordet på Ulvön

Den man i 60-årsåldern som tidigare satt häktad misstänkt för mord på Ulvön är inte längre misstänkt. Nu är han i stället ett centralt vittne.

– Min uppfattning är att han var på platsen när gärningarna begicks så det är klart att man skulle kunna kalla honom ett centralt vittne, säger åklagare Daniel Veivo Pettersson.

Det var i början av november som räddningstjänsten larmades till Ulvön. En del av vandrarhemmet brann och i den brinnande byggnaden fanns en död man. Snart kunde två män, en i 30-årsåldern och en i 60-årsåldern, gripas misstänkta för både mord och mordbrand.

Inledningsvis häktades båda två mot sitt nekande misstänkta för att ha begått brotten tillsammans – senare släpptes den äldre mannen men misstankarna mot honom kvarstod, om än försvagade. Sedan början av januari är förundersökningarna mot honom nedlagda och han är alltså varken misstänkt för mord eller mordbrand längre.

– Vi fick en del svar från NFC om de spår vi skickat in och mot bakgrund av de svaren och en del andra omständigheter kunde jag skriva av honom som misstänkt gärningsman, säger Daniel Veivo Pettersson.

Mannen i 30-årsåldern är däremot fortfarande misstänkt och sitter häktad. Han nekar till brott.

Innan en rättegång kan bli aktuell måste utredarna få in ännu fler provsvar från NFC.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".