Bert Karlsson tittar in i kameran
Jokarjo, där Bert Karlsson är VD, stäms nu på nästan 11 miljoner kronor. Foto: Emmy Rydstrand/Sveriges Radio

Bert Karlsson-bolag stäms på 11 miljoner

Jokarjo stäms på nästan 11 miljoner kronor
0:51 min

Bolaget Jokarjo, där Bert Karlsson är VD, stäms på ungefär 11 miljoner kronor, efter att man hyrt en anläggning i Strömstad som inte ska ha återlämnats i godtagbart skick, rapporterar P4 Skaraborg.

Det är bostadsrättföreningen Strandkusten som hyrt ut en anläggning med stugor och lägenheter i Strömstad till Jokarjo, som använt anläggningen till flyktingboenden.

I avtalet stod det att lokalerna skulle återlämnas i gott skick, men enligt stämningsansökan ska lokalerna haft omfattande slitage, och inte underhållts.

Förening Strandkusten har beräknat kostnaderna som slitaget och skadorna medfört, och Jokarjo stäms nu alltså på ungefär 11 miljoner kronor.

Enligt Bert Karlsson är det Migrationsverket och inte Jokarjo som ska stå för eventuella skador. Dessutom är beloppet som föreningen kräver på tok för högt, anser han.

Bert Karlssons bolag, som 2016 gjorde en vinst på drygt 122 miljoner kronor, har varit inblandat i flera liknande tvister och stämts på miljonbelopp. 

Samtidigt har Karlsson aviserat att han planerar att stämma Migrationsverket på ett mångmiljonbelopp för avtalsbrott, på grund av ett beslut att avveckla de privata asylboendena.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".