Uddevalla tingsrätt. Foto: Victor Jensen/Sveriges Radio.
Foto: Victor Jensen/Sveriges Radio.

Pappa häktad misstänkt för fyraårings död

0:41 min

Pappan till den fyraåriga flicka som hittades död i Uddevalla i maj förra året har häktats, åklagaren tror att han – tillsammans med en annan man – orsakat sin dotters död.

Mannen, som är i 25-årsåldern och bor i Uddevalla, har tidigare suttit häktad misstänkt för att ha orsakat flickans död men släpptes efter att han överklagat häktningen. Nu häktas han alltså på nytt. Den här gången tillsammans med en annan man.

 – Det har framkommit nya omständigheter i den här utredningen som gör att häktningsskälen blivit starkare igen, säger åklagare Caroline Fransson.

 Vilken typ av nya uppgifter det är vill hon inte gå in på, men delvis beror det på att flickans obduktionsrapport blivit klar. Hon vill inte heller berätta hur de båda männen känner varandra.

– Jag kan konstatera att det finns en relation där och att det finns en relation till offret, men närmare går jag inte in på det, säger Caroline Fransson.

Varför är de misstänkta för grovt vållande till annans död?

–  Vi har ett litet barn här och barn i den åldern står i direkt beroendeställning till de vuxna personer som finns i omgivningen och har vårdnadsansvar. Så det är delvis därför, men helt och hållet kan jag inte svara på det eftersom det råder förundersökningssekretess, säger hon.

De båda männen är också misstänkta för narkotikabrott – något pappan förnekar och den andra mannen erkänner – men båda förnekar anklagelserna om att ha orsakat flickans död.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista