Fotomontage som visar försvunne Magnus Natschki och ett polismärke.
Magnus Natschki har varit försvunnen sedan i början av december. Foto: Privat bild och Elin Angvarsson/Sveriges Radio.

Fler män misstänkta för mordet på försvunne Magnus

0:58 min

Nu är ytterligare en man häktad misstänkt för mordet på 36-årige Magnus Natschki, totalt är fem män häktade misstänkta för att på olika sätt vara inblandade i mordet. Samtidigt tar polisen hjälp av jaktlag i sökandet efter mordoffret.

Sent i torsdags begärde åklagare Mats Sällström två män, båda från göteborgstrakten, häktade misstänkta för mord. Tidigare har de varit häktade för skyddande av brottsling. I fredags stod det klart att tingsrätten inte helt delade hans uppfattning, men trots det häktades alla de misstänkta på nytt.

Vid 13.30-tiden stod det klart att den ene mannen, som är i 20-årsåldern och som alltså tidigare varit misstänkt för skyddande av brottsling, häktas misstänkt på sannolika skäl för mord.

Däremot blir det ett annat besked när det gäller den misstänkte 35-åringen. Tingsrätten vill inte häkta honom för mord, utan häktar honom istället för samma sak som tidigare: brottet grovt skyddande av brottsling.

– Deras delaktighet skiljer sig åt litegrann vad gäller exakt vad de vidtagit för handlingar. Det var kanske det som gjorde att tingsrätten hade en annan uppfattning, säger åklagare Mats Sällström.

Under häktningsförhandlingarna var åklagaren Mats Sällström på plats i Uddevalla tingsrätt. Enligt P4 Västs reporter på plats berättar han för tingsrätten att de är i början av utredningen. Bland annat pågår analyser av telefontrafik.

Totalt är det fem män som sitter häktade. Två är mordmisstänkta, medan den tredje är misstänkt för grov misshandel och den fjärde och femte för skyddande av brottsling.

Magnus Natschki försvann i början av december och har än så länge inte hittats. Polisen har bland annat letat efter honom i Hogstorps-trakten, men än så länge inget resultat.

– Vi har kontakt med ett jaktlag i Uddevalla som ska ut och jaga i helgen och hålla extra koll, men vi funderar på att ta kontakt med fler, säger Sten-Rune Timmersjö, chef för grova brott vid polisen.

Polisen letar också efter en specifik plats, en grusplan nära E6. Hittills har polisen, efter vädjan till allmänheten, fått in cirka 40 tips om grusplaner som de nu arbetar med.

– Hittar vi den platsen hittar vi också brottsplatsen, säger Mats Sällström.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista