Niondeklassare om "Paddnacke"

4:28 min

Vi pratade med fyra niondeklassare i Munkedal som alla mer eller mindre drabbats av så kallad paddnacke efter för mycket surfande i telefon och med padda.

För Saga Petri i klass nio på Kungsmarksskolan i Munkedal blev det så illa att hon fick gå till läkaren efter ont i nacken och dessutom huvudvärk efter att ha surfat för mycket.

– Det är fortfarande inte helt okej men huvudvärken är i alla fall borta berättar Saga.

William Kronhoff Enhörning tänker i dag mycket på sin hållning efter att haft problem med sin nacke i cirka 1,5 år.

– Men det är lite lurigt, för när man går rak i ryggen och tänker på hållningen gör det ont i nacken men när man sätter sig ner med sin telefon gör det inte ont längre, berättar William.

Patrik Johansson och Lukas Martinsson på Kungsmarksskolan i Munkedal berättar att de tror de surfar omkring nio timmar per dag.

Skolans personal har haft besök av en ergonom som bland annat fick som resultat att flera minipingisbord placerats ut på skolan - och blivit populära. Allt för att komma bort från surfningen på rasterna.

 

Lasse Sergård
lars.sergard@sverigesradio.se
0522-67 00 47

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista