Henrik från Munkedal är en riktig pensionsmästare

1:22 min

Henrik Carlsson från Torreby i Munkedals kommun kan nu kalla sig en av Sveriges bästa pensionssparare, efter att han vunnit tävlingen Pensionsmästaren 2017.

Henrik Carlsson vann en tävling där det gällde att placera pensionspengar så bra som möjligt, och efter ett år visade det sig att han var bäst bland alla tävlande i klassen 70-talister på att få pengarna att växa. 

Henrik, som är bankman men inte jobbar med pensionsplaceringar till vardags, delar här med sig av tre tips som han själv använde sig av under förra året: 

  1. "Ladda hem Pensionsmyndighetens app Byt fonder." 
  2. "Var aktiv, jag gjorde omkring tio byten under året. Häng med i nyheterna. Jag hade inga aktiefonder när det var som mest prat om USA och Nordkorea."
  3. "Grundtipset i bankvärlden är att sprida riskerna. Jag tycker tvärtom. Har man långt kvar till pensionen kan man chansa och satsa allt på ett kort. Då är chansen till att göra en riktigt bra affär ännu större. På sikt går det troligen."
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista