Ett blomhav.
Foto: Elin Angvarson / Sveriges Radio

Minderårig misstänkt för smitningsolyckan i Trollhättan

En minderårig förare misstänks för att ha kört ihjäl 14-årige Noraldin Naiyf på en parkeringsplats på Lextorp i Trollhättan. Det bekräftar nu åklagaren Daniel Veivo Pettersson.

Polisen tog in den misstänkte personen för en vecka sedan. Denne är nu skäligen misstänkt för vållande till annans död, den lägre misstankegraden. 

– Det finns starka skäl att påstå att föraren av det fordon som körde på pojken är identifierad. Sedan kan man inte säga annat än att händelsen och hur den drabbat de inblandade är en tragedi, dels för den avlidne pojken och hans familj, och dels för den misstänkte personen, en ung person, säger åklagaren Daniel Veivo Pettersson.

Tidigare i dag hölls förhör med den misstänkte.

– Jag vill poängtera att det finns inget i utredningen som visar att påkörningen var avsiktlig utan förundersökningen avser huvudsakligen ett oaktsamhetsbrott.

Det var alltså ett misstag?

– Ja, så kan man beskriva det.

Det har gått över en månad sedan Noraldin Naiyf dog i en smitningsolycka på en parkeringsplats på Lextorp i närheten av sitt hem. Han var på väg hem från fotbollsträningen strax efter klockan 22 när olyckan inträffade. Han dog i ambulansen på väg till Näl. Noraldin blev bara 14 år.

Polisen har lagt ner ett intensivt arbete på att hitta gärningsmannen. De har vädjat till allmänheten om tips och arbete har nu gett resultat. 

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".