Ett bildmontage som visar en skylt inne på Uddevalla tingsrätt och Magnus Natschki
Foto: Sveriges Radio samt privat

Alla fem misstänkta omhäktas i Natschki-fallet

Fyra häktas efter nya kidnappningsmisstankar
0:52 min

Alla de fem män som misstänk vara inblandade i mordet på Magnus Natschki omhäktades i dag. En gick med på det frivilligt och fyra omhäktades av tingsrätten.

Åtal dröjer i fallet med Magnus Natschki, som försvann i början av december och som hittades mördad utanför Uddevalla i slutet av januari.

– Vi är alltjämt i början av förundersökningen som kommer att ta tid, säger Mats Sällström, åklagare vid riksenheten mot internationell och organiserad brottslighet.

Han berättade också att de bett om hjälp från andra länder med vissa analyser, samtidigt har inte obduktionsrapporten kommit och inte heller några provsvar från NFC.

Alla fem misstänkta omhäktades under fredagen – en av dem eftersom han gått med på att åtalstiden, som förnyas varannan vecka, förlängs – och resterande fyra efter beslut från Uddevalla Tingsrätt.

En man i 20-årsåldern misstänks för grov misshandel. Han häktades under fredagen även på sannolika skäl misstänkt för människorov.

– Han förnekar att han medverkat i grov misshandel och han förnekar någon som helst medverkan i människorov, säger hans advokat Ylva Rossing under förhandlingen.

Dagens andra förhandling i Uddevalla tingsrätt gällde den man i 45-årsåldern som misstänks för grovt skyddande av brottsling men som nu också häktats misstänkt för medhjälp till olaga frihetsberövande. Han förnekar brott.

Den man i 20-årsåldern som på sannolika skäl misstänks för mord häktades i fredags också på sannolika skäl misstänkt för människorov. Även han förnekar brott.

Den fjärde och sista förhandlingen var mot en man i 35-årsåldern som misstänks för grovt skyddande av brottsling och för människorov.

Den femte personen, en man i 20-årsåldern, är misstänkt för mord. Det är han som gått med på att fortsätta sitta häktad utan förhandling.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".