Elise Norberg Pilhem ordförande Vänsterpartiet Fyrbodal
Elise Norberg Pilhem ordförande Vänsterpartiet Fyrbodal som valt Elin Segerlind till förstanamn på distriktets riksdagslista. Foto: Foto Jöran Fagerlund/privat

Elin Segerlind nytt toppnamn för Vänsterpartiet

3:01 min

Elin Segerlind från Mellerud blir Vänsterpartiets toppnamn i Fyrbodals riksdagslista i höst. Segerlind tar över platsen efter Rossana Dinamarca som lämnar politiken.

Vänsterpartiet i Fyrbodal hade distriktsårskonferens på Ljungskile folkhögskola under söndagen. Där bestämde man vilka kandidater som ska stå på riksdagslistan i höst.

Eftersom riksdagsledamoten Rossana Dinamarca bestämt sig för att lämna politiken behövdes ett nytt toppnamn. Valet föll på 32-åriga Elin Segerlind som bland annat jobbat som journalist på Sveriges Radio.

I ett pressmeddelande skriver partiet att Elin Segerlind vill jobba med landsbygdsfrågor i riksdagen.

– Jag är född och uppvuxen på landsbygd med närhet till två städer. Därför är frågor som rör landsbygd viktiga för mig, säger hon i pressmeddelandet.

 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista