Konflikter gör att Britt Wall (S) i Sotenäs lämnar politiken

1:18 min

Efter 25 år lämnar Sotenäs oppositionsråd, Britt Wall (S), politiken. Orsaken är konflikter och stridigheter i hennes eget lokala parti.

– Man kan inte fokusera på huvuduppdraget som är att leverera bra beslut och i förlängningen en bra välfärd till våra kommuninvånare, och då har det gått för långt, då vill jag inte vara med längre, säger Britt Wall till P4 Väst.

Enligt henne handlar striden om en maktkamp inom partiet där flera personer vill ha större inflytande, men som hon tycker saknar viljan att skaffa nödvändiga faktakunskaper för att axla det ansvaret.

– Hade jag varit 25 år yngre så kanske jag hade tagit striden, men nu är jag 64 år när jag lämnar vid årsskiftet, och det är lite skillnad. Det är tråkigt att jag inte kan lämna som planerat, men jag känner att mitt politiska budskap blir tillintetgjort av massa konflikter som ligger i vägen och då tycker jag att man ska släppa fram de andra så de får pröva på det som de tror på helt enkelt.

P4 Väst söker andra socialdemokrater i Sotenäs kommun för kommentarer.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista