Joachim Gylebrandt, ung kille med glasögon. Han är brunhårig, ler lite busigt. Har en grön Coop-väst på sig, och grön skjorta.
”Stölderna har gått upp.” Foto: Dino Jasarovic/Sveriges radio

Ungdomsgäng härjar i butiken – ägaren: "polisanmält 12 gånger i år”

Joachim Gylebrandt: Vi får smällare inkastade i butikerna
2:05 min

Många Lysekilsbor känner sig otrygga efter den senaste tidens oroligheter med ungdomsgäng. Bara i år har en livsmedelsbutik i centrala Lysekil gjort över tio polisanmälningar efter att ungdomar ställt till med problem.

–  Stölderna har gått upp, det är mer skadegörelse och vi får smällare inkastade i butiken, säger livsmedelsbutikchefen Joachim Gyllebrandt. 

Här kan du höra mer om ungdomsgängen.

Joakim Gylebrandts butik är en av flera som under nyårsnatten utsattes för glasskross av ungdomar.

Han har den senaste tiden också lagt märke till att stölderna är fler. Och vid ett tillfälle har ungdomar slängt in smällare i butiken. Vilket skrämde personal.  

– Det är inte kul när sånt här händer, men vi får hjälp av kommunens väktare och de väktare vi har anlitat själva. I det känner vi en trygghet, säger han.

Tipsa P4 Väst

Har du ett tips som vi kan titta vidare på? Mejla nyheter.vast@sverigesradio.se eller lämna ditt tips anonymt via Radioleaks.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".