UDDEVALLA

Polishelikopter jagade gevärsman – som jagade räv

1:02 min

Vittnen mötte en gevärsbeväpnad man i Groröd. Samtidigt var en polishelikopter var i närheten – som tog upp jakten. En ofrivillig rävjakt visade det sig.

Men det hela visade sig inte vara så allvarligt som det låter. Gevärsmannen hade tillstånd att skjuta en sjuk räv på ett inhägnat område. 

– Jägaren har inte gjort något fel alls, börjar polisens jourhavande förundersökningsledare Martin Svedberg att säga när P4 Väst ringer upp. 

I själva verket var allt ett missförstånd. För jägaren med vapnet hade setts av två förbipasserande, de blev oroliga och ringde polisen. 

– Sen har helikoptern hört på radion att det händer saker på marken och åkt efter för att titta närmare, fortsätter Svedberg.  

Så, när polisen pratat med mannen visade det sig att allt var i sin ordning. Men, huruvida räven klarade sig efter helikopterjakten är oklart, skriver Bohusläningen.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista