Elever besvikna över nedläggningshot i Tanum

1:45 min

Lärlingsprogrammen vid Campus Futura gymnasieskola i Tanum kan komma att läggas ner.
– Jag blir både arg och ledsen när jag hör det, säger eleven Malin Bernhard.

Enligt kommunchefen Ulf Ericsson i Tanum handlar nedläggningen om att intresset för lärlingsplatserna varit betydligt mindre än förväntat.

Den 11 april ska underlaget presenteras för kommunstyrelsen. Men redan nu har eleverna informerats.

 - Jag tycker att man ska man få en full utbildning när man börjar på en skola. Dom tar inte sitt ansvar om dom lägger ned, säger Malin Bernhard.

Kom beslutet som en överraskning?

– För mig kom det som en chock. Jag kommer att kämpa för att vara kvar på Futura. Annars får jag kanske börja i Uddevalla istället. 

Malin Bernhard går i tvåan på barn och fritid och har blivit hänvisad till att prata med yrkesvägledaren om framtiden. 

Ett beslut om nedläggning skulle innebära att omkring 20 gymnasieplatser försvinner. Det handlar om allt från bygg- och anläggning till hotell- och restaurangprogrammet.

För Jessica Ohlsson som går i trean på vård och omsorg är trösten ändå att hon får gå ut och ta studenten senare i vår. Och hon kommer att sakna skolan trots att att det gått rykten om att den skulle vara stökig.

–  Många har sagt att Futura är ett dåligt ställe att gå på, men jag tycker det har blivit väldigt bra här speciellt sedan Helen (Larsholt) kom hit som rektor, säger Jessica Ohlsson.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista