Trippelmördaren flyttas till Kumla

 

Den livstidsdömde trippelmördaren Mark Saliba ska omplaceras till säkerhetsavdelningen på Kumla. Det har Kriminalvården beslutat enligt Bohusläningen.

Mark Saliba har sedan i november förra året varit placerad på anstalten Hall. Där har han varit inblandad i flera bråk och konflikter. Han ska ha blivit varnad upprepade gånger för hot och dåligt uppträdande. Han ska också ha varit inblandad i en incident med flera interner och förstört och kastat kylskåp mot vakter. Efter den händelsen har han hållits isolerad.

Nu har alltså Kriminalvården beslutat att Saliba ska placeras på säkerhetsavdelningen på anstalten Kumla. Anledningen till flytten är att Kumla bedöms vara mest lämplig med tanke på konstellationen av interner.

Mark Saliba dömdes tillsammans med sin bor Martin till livstids fängelse för mordet på tre unga människor i Uddevalla den 7 mars 2015. Martin Saliba flydde rättvisan i Sverige, men en rättslig prövning av mordet väntas i Libanon där han befinner sig.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista