Uddevalla tingsrätt. Foto: Tommy Öster/Sveriges Radio.
Foto: Tommy Öster/Sveriges Radio.

Misstänks våldtagit och fotograferat flicka – nu ställs han inför rätta

1:16 min

Mannen hade sex och fotograferade flickan naken. Bilderna spred han via sociala medier. Nu står mannen åtalad för flera fall av barnvåldtäkt.

Det var på nyårsnatten 2017 som mannen i 30-årsåldern berättade att han hade haft ett förhållande med flickan, som är i tidiga tonåren. 

I över ett års tid ska mannen vid flera tillfällen haft sex med flickan som har en intellektuell funktionsnedsättning enligt åtalet. Han ska också ha fotograferat henne naken vid flera tillfällen. 

I början av 2018 öppnade mannen ett Instagram-konto i flickans namn och publicerade där flera bilder på flickan i naket tillstånd. Bilderna spreds på sociala medier till flickans skolkompisar.

Därför står mannen inte bara åtalad för barnvåldtäkt utan också grovt förtal och olaga integritetsintrång.

Enligt åtalet ska mannen också ha varit kontrollerande och svartsjuk. Flickan ska vid tillfällen ha fått visa vad hon haft på sig och vilka hon träffat under dagen. 

Mannen erkänner delar av händelseförloppet men vill att de sexuellla kontaktarna ska rubriceras, inte som våldtäkt, utan sexuellt utnyttjande av barn. I andra delar förnekar mannen brott helt. 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista