Forskaren Christin Appelqvist tror att havsborstmaskar kan ingå i nya maträtter.
Forskaren Christin Appelqvist tror att havsborstmaskar kan ingå i nya maträtter. Foto: Jörgen Winkler/Sveriges Radio

Läskiga havsdjur blir läckra livsmedel

1:56 min

Det finns en stor resurs i havet som vi skulle kunna använda som mat. Ett projekt på Lovéncentret på Tjärnö vill väcka intresset.

Det är en stor outnyttjad resurs i våra hav som skulle kunna ersätta dels importerade livsmedel men också ge oss ny val på maträtter.

Dessutom skulle det ge upphov till nya arbetstillfällen för det behövs personer som skördar och distribuerar haves läckerheter. Det skulle också kunna ge upphov till en upplevelseturism på västkusten tror forskarna bakom projektet som fått pengar från EU till satsningen.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista