rådjur fotbollsnät
1 av 3
Foto: Mikael Berglund / NyheterSTO
rådjur fotbollsnät
2 av 3
Foto: Mikael Berglund / NyheterSTO
rådjur fotbollsnät
3 av 3
Foto: Mikael Berglund / NyheterSTO

Mikael hyllas efter dramatiskt räddning: "Dagens hjälte"

Mikael Andersson morgonpromenad förändrades snabbt till en dramatisk räddningsinsats när han såg ett rådjur som kämpade för sitt liv – fast i ett fotbollsnät.

 

En lugn promenad på måndagsmorgonen för Mikael Andersson och hans hundar ändrade sig snabbt till en dramatisk räddningsinsats. Ett rådjur hade fastnat i ett fotbollsmål inne i en trädgård.

Mikael ringde till räddningstjänsten som snabbt var på plats, men räddningstjänsten behövde inte göra så mycket utan det var Mikael, som är jägare som räddade rådjuret.

Man diskuterade på plats hur man skulle få loss rådjuret. Tanken var att man skulle lägga en filt över den medan man skar loss nätet, men det behövdes inte. Mikael kunde själv skära loss nätet och rådjuret sprang iväg mot nya äventyr.

 – Rådjuret hade nog suttit fast i fotbollsmålets nät några timmar. Den var stressad och rädd. Jag är eftersöksjägare, men ville ha räddningstjänsten på plats om något skulle hända och att rätt beslut togs, säger Mikael Andersson

Räddningstjänsten hyllade insatsen.

– Mikael gjorde ett jättebra jobb och är dagens hjälte! Han som är jägare har mer erfarenhet av djur i olika situationer än vad vi har, säger räddningsledare på plats.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".