kollage på trollhättans kommun, kronogården och bandidosväst
1 av 2
Said Niklund, socialchef i Trollhättan
2 av 2
Said Niklund, socialchef i Trollhättan Foto: Cecilia Bergil/Sveriges Radio

Efter P4 Västs avslöjande: Kommunanställd stängs av

1:36 min

Trollhättan stad stänger av handledaren på Stationen efter uppgifter om att han synts på bild i det kriminella MC-gänget Bandidos lokaler.

Kommunen har nu bestämt sig för att stänga av en anställd i projektet Stationen i Kronogården i Trollhättan. Det efter att P4 Väst avslöjat att mannen poserat i Bandidos Lokaler, bara ett år innan han anställdes av kommunen. 

Projektet Stationen startade 2017 och har till uppgift att hjälpa unga ur arbetslöshet. Flera som kommer dit har också bakgrund i kriminalitet.

– Det vi gör framåt är att vi startat en utredning kring de uppgifter som kommit till vår kännedom. Under den tiden är den anställde hemma, säger Said Niklund, förvaltningschef över arbetsmarknads-och socialenheten.

Samtidigt har han vänt sig till personalkontoret för att få hjälp.

– När det gäller tillräcklig med bakgrundskontroll vid rekryteringen i höstas, har vi gett personalkontoret i uppdrag att ta reda på vad vi får kontrollera, där känner vi att vi behöver ha vägledning.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".