Högskolan Väst i Trollhättan. Foto: Marie Mattsson/P4 Väst
Foto: Marie Mattsson/P4 Väst

Ansökningarna till Högskolan Väst ökar mest

1:29 min

Ansökningarna till Högskolan Väst ökar procentuellt mest bland landets lärosäten. Totalt har ansökningarna med önskan om studier i Trollhättan ökat med 23% inför nästa termin.

Högskolan Väst har under vårens ansökningsperiod till Universitet och högskolor ökat med 23%, sett från 2017. Vilket gör högskolan till den som växt mest i landet enligt siffror från Universitet- och högskolerådet. 

Jan Theliander är prorektor på Högskolan Väst och tror att ett gott rykte och fler studieplatser är nyckeln bakom ökningen av sökande. 

– Givetvis är det många som ser oss som ett bra alternativ. Samtidigt har vi fått fler platser på lärarutbildningen, sjuksköterskeutbildningen och fler fristående kurser, säger Theliander. 

På andraplatsen kommer Högskolan i Skövde, med en ökning på 19%. På tredjeplatsen kommer Johannelunds teologiska högskola som växer med 13%.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".