SSU: Att papperslösa inte ska få del av välfärden är ett svek

2:14 min

Socialdemokraterna brottas med sjunkande väljarsiffror och det var tufft för Stefan Löfven i söndagens tv-sända debatt. Nu kritiseras partiet av sitt eget ungdomsförbund.

På söndagskvällen hölls valårets första partiledardebatt i Svt och något som var tydligt är att migrationsfrågan genomsyrade nästan alla ämnen och det var tufft för Stefan Löfven som kritiserats för att undvika att svara på frågor.

I slutet på förra veckan meddelande socialdemokraterna också  att de vill ha en mer restriktiv asylpolitik. I samband med att socialdemokraterna presenterade den nya asylpolitiken sa Stefan Löfven att man inte ska ha rätt att använda sig av det svenska välfärdssystemet, om man har fått avslag på sin asylansökan. 

Något som nu kritiseras av det egna ungdomsförbundet SSU. Victoria Lind är ordförande i SSU Uddevalla och hon håller inte alls med moderpartiet i frågan. 

– Det finns mycket som är bra men att papperslösa inte ska få ta del av välfärden tycker jag är ett svek, säger Victoria Lind som är ordförande i SSU Uddevalla.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista