Överlevande efter MC-olycka nekades plats på Danmarksfärjan

2:22 min

Stena Line nekade en grupp arbetskamrater som varit med om en svår trafikolycka i Danmark att boka om sina biljetter och resa hem en dag tidigare.

Det var fem kollegor från Uddevalla kommun som var på motorcykelsemester i Danmark i förra veckan. Den avbröts av en våldsam trafikolycka i fredags, där en i gruppen omkom och en annan hamnade på sjukhus.

De tre som var kvar ville avbryta semestern och resa hem en dag tidigare, men nekades av Stena Line att få boka om sina biljetter. De fick köpa nya biljetter för hemresan. Joakim Svensson är en av dem och han är upprörd över Stenas policy:

--När folk är i trauma och kris får de inte stänga bogporten och åka från land utan att se till att få med de svenska medborgarna, för de har en samhällsfunktion hävdar jag.

Jesper Waltersson, pressansvarig på Stena Line, säger till P4 Väst att det inte borde ha gått till så här och att de ska få pengarna tillbaka.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista