Daniel Monus ansvarar för fritidsskötseln i Tanums kommun.
1 av 3
Daniel Monus ansvarar för fritidsskötseln i Tanums kommun. Foto: Gustav Löfstrand / Sveriges Radio
Tom Törnblad och Daniel Monus på parkenheten i Tanums kommun.
2 av 3
Tom Törnblad och Daniel Monus på parkenheten i Tanums kommun. Foto: Gustav Löfstrand / Sveriges Radio
Skredfors badplats i Kämpersvik
3 av 3
Skredfors badplats i Kämpersvik är en av tjugo badplatser i Tanums kommun. Foto: Gustav Löfstrand / Sveriges Radio

Alla vill bada – kommunerna rustar badplatserna

2:35 min

Sommar och sol, fast att det är vår. Sommarvärmen kom plötsligt i år och nu ska badplatserna i vårt område snabbt göras i ordning för badgästerna.

Munkedals kommun har fyra badplatser varav tre redan är helt redo för badsäsongen. Tanums kommun har tjugo badplatser där ungefär hälften är klara. De hoppas på att få klart alla under nästa vecka.

Det är parkenheten på Tanums kommun som ser till att badplatserna är i fint skick när badgästerna dyker upp. Daniel Monus jobbar på parkenheten och ansvarar för fritidskötseln i Tanums kommun.

– På grund av det varma vädret är det många som vill i och simma och sola. Allt ska bli klart på en dag nästan så det är tufft, men det är väldigt roligt också, säger han.

Det är femte året i rad som han är med och förbereder badplatserna inför sommaren.

– Det vi gör just nu i Kämpersvik är att vi återfyller lite sand framför en flytbrygga. Vi har också satt upp ett räcke på en landgång, säger Daniel Monus på parkenheten i Tanums kommun.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista