Tränaren Mikael Albrektsson har genomgång med spelarna.
1 av 3
Tränaren Mikael Albrektsson har genomgång med spelarna efter den senaste matchen. Foto: Torbjörn Arvidsson/Sveriges Radio
Idylliska Skogsvallen i Dingle.
2 av 3
Idylliska Skogsvallen i Dingle. Foto: Torbjörn Arvidsson/Sveriges Radio
Miftar Quni och Emil Kristiansson är två av spelarna i Hedekas/Svarteborg.
3 av 3
Miftar Quni och Emil Kristiansson är två av spelarna i Hedekas/Svarteborg. Foto: Torbjörn Arvidsson/Sveriges Radio

Resultaten kommer i andra hand för ett av Bohusläns sämsta lag

2:48 min

Vi på P4 Väst sökte fotbollens själ och hamnade på Skogsvallen i Dingle – långt från Ronaldo, Messi och de andra stjärnorna i VM.

I Dingle tränar spelarna i Hedekas/Svarteborg – laget som för närvarande ligger sist i division 7 Bohuslän med bara en seger så här långt i årets serie.

– Resultaten är inte det viktigaste även om man förstås hellre vill vinna matcherna än förlora. Det är för lagandan jag spelar, att få träffa gubbarna i laget, säger spelaren Emil Kristiansson.

Unge målvakten Miftar Quni kom tll Sverige från Kosovo som 2-åring och har spelat fotboll i halva sitt 18-åriga liv. Han tycker gemenskapen inom fotbollen är viktig men vill också utveckla sitt eget målvaktsspel.

– Mitt första mål är att ta en plats i vårt division 5-lag och slutmålet är att spela på en högre nivå som allsvenskan, superettan eller division 1, säger han.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista