Anders Pettersson
Anders Pettersson är kultur- och utbildningschef i Melleruds kommun. Foto: Cecilia Bergil

Fler behöriga till gymnasiet – Mellerud ligger i topp

1:45 min

Melleruds kommun har vänt de senaste årens svaga siffror och ligger nu i framkant när det gäller elever som går ur skolan med gymnasiebehörighet.

I Mellerud har hela 86 procent av eleverna som går ut nian behörighet till gymnasiet. Det är en rejäl förbättring jämfört med de senaste åren, och dessutom en bra bit över riksgenomsnittet, som låg på drygt 80 procent förra året.

Kultur- och utbildningschefen Anders Pettersson säger till P4 Väst att man har satt in extra resurser det senaste året för att få fler elever godkända i kärnämnena engelska, svenska och matematik, och det har lyckats mycket bra.

– Andelen elever med behörighet till gymnasiet sjönk kraftigt i samband med att Mellerud fick ett stort tillskott av nyanlända under 2014, men nu är det även många av dem som har klarat grundskolan med godkända betyg, säger Anders Pettersson.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista