Sture Olsson i Ödsmål blev påkörd av tåget och klarade sig med en hårsmån.
Sture Olsson i Ödsmål blev påkörd av tåget och klarade sig med en hårsmån. Foto: Torbjörn Arvidsson/Sveriges Radio

Påkörde bilisten: Trodde min sista stund var kommen

1:32 min

Sture Olsson körde bilen som blev påkörd av tåget vid den obevakade järnvägsövergången i Ödsmål.

– Jag trodde att min sista stund var kommen, säger Sture Olsson.

Det var på torsdagseftermiddagen som Sture Olsson och hans vän skulle passera den obevakade järnvägsövergången vid Berg i Ödsmål utanför Stenungsund. Då kom Bohuståget norrifrån och Sture hann inte se det i tid för att hinna stanna. Han försökte istället backa och det räckte för att komma av spåret till viss del.

– Hade vi kört fram några centimeter till så hade vi säkert inte klarat oss, säger han.

Sture Olsson har ett plåster på knät, men varken han eller hans sällskap fick några svåra skador. Men det är ingen tvekan om att Sture fortfarande är skärrad och berörd av händelsen.

– Jag har bott här sedan 1962 och det har aldrig hänt mig någonting förut, men visst är det obehagligt att bo så nära övergången. Jag brukar ändå försöka undvika att köra vid tiderna då tågen kommer, säger han.

För två år sedan inträffade en dödsolycka vid samma järnvägsövergång och sedan dess har de närboende vid ett flertal tillfällen påkallat Trafikverkets uppmärksamhet.

– Jag ringde till dom senast igår och sa att dom måste komma hit och röja sly, säger Pernilla Olsson, som bor i området.

När P4 Väst besökte övergången talade Pernilla med Trafikverket ännu en gång och då lovade man att skicka dit någon direkt som kunde röja sly.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista