Charlotte Olsson sitter på golvet och målar
1 av 3
"Att arbeta med staffli är bara en romantisk dröm, jag målar sittande på alla fyra" Foto: Johanna Waak/Sveriges Radio
Charlotte sitter framför sitt konstverk hon gjort av tyglappar
2 av 3
Charlotte Olsson sitter framför sitt egna konstverk gjord av tyglappar, miljövänlig färg och begagnad tavelram. Foto: Johanna Waak/Sveriges Radio
Hjärtskulptur gjord av skräp som hittats på öar utanför Fjällbacka
3 av 3
Charlottes skulptur hon gjort av en del skräp som hittat på öarna utanför Fjällbacka. Foto: Privat

Hon gör konst av skräp: "Det lustigaste vi hittat är en dildo"

2:47 min

I sju år har Charlotte Olsson livnärt sig på sin konst och under lördagen är det dags för vernissage i Fjällbacka.

– Det som inte är någonting för vissa, kan vara en skatt för mig.

Varenda detalj i hennes konstverk är gjort av saker som folk inte längre vill ha eller skräp som hittats i havet eller på marken.

– Jag brukar få prylar från dödsbon eller saker som folk inte längre vill ha. Ibland har människor skickat föremål från andra sidan Atlanten, säger Charlotte Olsson.

I Fjällbacka finns de en organisation som heter Världens Vackraste Skärgård, där man en gång om året åker ut till sjöss och städar på alla öar utanför Fjällbacka.

Förra året fick alla deltagare uppgiften att samla in de roligaste eller lustigaste skräpet och ge till Charlotte, som sen resulterade i en hjärtskulptur som står i Fjällbacka.

– Skulpturen symboliserar framförallt vad vi gör tillsammans och vad vi kan göra för att få en bättre värld. Men det lustigaste vi hittat i havet är en dildo, säger hon.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista