Bild från seglingarna i Women's Match Race i Lysekil 2013
Anna Kjellberg med besättning är en av de två svenskbåtar som tävlade om bronset. Foto: Dan Ljungsvik.

Brons till Team Anna i Lysekil Women´s Match

0:43 min

Det blev brons till svenska Anna Östling i Lysekil Women´s Match 2018 efter att ha förlorat semifinalen mot franska Pauline Courtois som tog guld.

Franska Pauline Courtois besegrade Henriette Koch från Danmark i finalen av Lysekil Women’s Match 2018 med 3-0 i matcher, skriver Lysekils Women´s Match på sin hemsida.

I kampen om bronset, tog Johanna Bergqvist och hennes Team Bergqvist Match Racing hem den första matchen mot Anna Östling.

Tillsammans med sitt team utjämnade Östling och tvingade prestigematchen mellan de två svenska besättningarna till en tredje avgörande.

– Vi slarvade i semifinalen mot Courtois, vilket genomsyrade första matchen mot Bergqvist. Vi var riktigt nära att ta dem,  så i match två började vi känna igen oss och komma tillbaka till hur vi normalt presterar.

– Vi gjorde en helt fantastisk start i sista matchen och hämtade upp ett underläge, det visar på att vi aldrig ger oss, säger Annika Carlunger, fördäckare i Team Anna om laginsatsen.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista