Penilla Gunther. Foto: Kristdemokraterna.
Penilla Gunther. Foto: Kristdemokraterna.
VALET I VÄST 2018

Riksdagsledamot Penilla Gunther (KD) avgår

Kristdemokratiska Penilla Gunther avgår som riksdagsledamot. Hon avstår också från att kandidera i riksdagen. Detta efter Aftonbladets avslöjande om hyrbilarna.

Riksdagsledamot Penilla Gunther (KD) avstår från sin riksdagskandidatur för Västra Götaland Norra, det skriver Kristdemokraterna i ett pressmeddelande. 

Hon lämnar också sitt uppdrag som riksdagsledamot under återstående tid av mandatperioden.

I pressmeddelandet skriver man att medias granskning av uppgifter kring kostnader för hyrbilsresor tar uppmärksamheten från partiets viktiga arbete inför valet.

– Jag inväntar definitiva svar från riksdagsförvaltningen huruvida jag är betalningsskyldig eller inte, men inser behovet av lugn och ro för partiet och väljer därför att avstå vidare kandidatur till riksdagen, skriver hon i pressmeddelandet. 

Penilla Gunther (KD) har tidigare sagt till P4 Väst att hon är ledsen och besviken, men att hon inte tror att hon gjort något fel. 

Det var i onsdags som Aftonbladet avslöjade att hon ska ha hyrt bil för privat räkning genom riksdagen för 200 000 kr. Något som i nuläget utreds av riksdagsförvaltningen. 

Toni Naim, 1:e vice partiavdelningsordförande i Trollhättan beklagar att Penilla Gunther avgår.

– Vi på partiavdelningen i Trollhättan har fullt förtroende för Penilla Gunther, säger Toni Naim.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista