Cecilia Sandberg (S) om Hällebergsskolan: "förfärligt"

2:25 min

P4 Väst har ringt runt till de olika politikerna som sitter i barn- och utbildningsnämnden i Uddevalla efter avslöjandet på Hällebergsskolan.

I en granskning gjord av Göteborgs-Posten har föredetta elever på Hällebergsskolan i Ljungskile, vittnat om att de blivit manipulerade och hjärntvättade. 

Det är något som socialdemokraten och ordförande i barn - och utbildningsnämnden Cecilia Sandberg tycker är förfärligt. Det berättade hon efter P4 Västs rundringning till politikerna i nämnden.

Någon som blev förvånad över granskningen är kristdemokraten Magnus Jacobsson.

– Historiskt är det här en skola med bra betyg och de tidigare rapporterna från skolinspektionen har varit positiva, säger Jacobsson trots att han inte vill yttra sig förmycket innan skolinspektionen har gjort ytterligare gransking av skolan.

P4 Väst har även pratat med Miljöpartiet, Liberalerna, Moderaterna och Uddevallapartiet men de tycker att det är för tidigt att uttala sig.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista