Dals Långed

Räddningstjänsten gräver sig in i sporthallen

2:03 min

Det har brunnit kraftigt i sporthallen vid Ekhagsskolan i Dals Långed. På fredagsmorgonen var branden fortfarande inte under kontroll.

Räddningstjänsten har också en grävmaskin på plats för att gräva sig fram in i sporthallen. Det är en svårsläckt brand.

– Det brinner fortfarande i sporthallsdelen av byggnaden, där branden startade. Elden har inte spritt sig till delen med matsal, slöjdsal och fritids än, men risken är mycket stor, säger räddningschef i beredskap Christian Rådén till P4 Väst under fredagsmorgonen.

Än finns inga misstankar om hur branden uppstått. Det ska inte röra sig om några personskador.

Larmet ringdes in till SOS Alarm strax efter elvatiden på torsdagskvällen.

Ett tjugotal personer från räddningstjänsterna i Bengtsfors, Åmål och Dals-Ed arbetar med att bekämpa branden.

Räddningstjänsten gick ut med ett "Viktigt meddelande till allmänheten" där man uppmanar alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation, på grund av den kraftiga röken, men larmet avblåstes vid 8-tiden på morgonen.

Ekhagsskolan och fritidshemmet där kommer hålla stängt under fredagen och måndagen. Det går omkring 230 elever på Ekhagsskolan.

– Fritids och skola är stängd på måndag, eventuellt längre. Vi får hitta andra lokaler som kan användas, säger förvaltningschefen  Carl-Göran Strutz

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista