Tjänstemannavarsel skapar förvåning på IAC i Färgelanda

1:51 min

Av de 58 tjänstemän som jobbar på IAC i Färgelanda varslas nu 20 om uppsägning vilket kom helt oväntat för den lokala fackföreningen.

– Det kom som en liten chock, säger Yvonne Reteika som är ordförande för Unionen på IAC i Färgelanda.

Det är inte någon brist på arbetsuppgifter för tjänstemännen i Färgelanda enligt Yvonne Reteika och i produktionen så letar man efter nya att anställa.

Anledningen till varslet är att företaget vill göra en omorganisation inom alla företagets produktionsanläggningar i Sverige och det blev klart efter att nya investerare kommit in i bilden.

Yvonne Reteika hoppas att företaget tagit till överkant och att det blir betydligt färre som kommer att sägas upp och hon menar att IAC gör ett misstag när de gör sig av med kompetent personal.

– Vi har en högkonjunktur och det finns gott om jobb i hela Sverige. Det finns en risk att man blir av med dem som man faktiskt vill ha kvar, säger Yvonne Reteika.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista