Linnea Lindgren står mot en vit vägg.
1 av 2
Integrationssamordnaren, Linnea Lindgren berättar att det är andra året för mässan i år. Foto: Rebecka Kettil/Sveriges Radio
Hanif Azizi föreläser för en fullsatt publilk på Bohusläns musem.
2 av 2
Hanif Azizi, polis i Rinkeby som på fritiden föreläser för unga om extremism. Foto: Rebecka Kettil/Sveriges Radio

Mässa med fokus på kultur och integration

1:39 min

Under fredagen drog kultur och integrationsmässan igång på Bohusläns museum i Uddevalla. Besökare kommer att ha möjlighet att gå på föreläsningar, workshops och att prova på olika aktiviteter.

Det är integrationsnätverket Tillsammans för inkludering som arrangerar mässan med flera olika organisationer. Uddevalla kommun, Svenska kyrkan och ABF är några av de som står bakom mässan som genomförs för andra gången.

– Integration är viktig överallt och det beror på att vi har en stor förändring av vårt samhälle. Befolkningen förändras väldigt mycket och väldigt fort, säger Linnea Lindgren, integrationssamordnare på Uddevalla kommun.

– Det ställer krav på både de som kommer hit men också på dem som redan är här med att öka sin kunskap och våga möta varandra, menar Linnea Lindgren.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista