Klättrare fastnade på klippa i Munkedal – två till sjukhus

0:44 min

Två klättrare har skadats i en olycka vid Vinterberget utanför Dingle i Munkedals kommun, något SVT Väst var först med att rapportera om.

 – De skadade sig på något sätt och hamnade på en klipphylla ungefär 15 meter ovanför marken, säger Mikael Gard, insatsledare vid räddningstjänsten.

Olyckan inträffade vid 13-tiden på lördagen. En stor räddningsinsats drogs i gång vid larmet, bland annat deltog en räddningshelikopter i arbetet.

Klättrarna skadades när en sten lossnade från bergsväggen, skriver SVT Väst.

– Stenen orsakade skador och ett fall. De blev sedan delvis hängande i sina selar, säger Mikael Gard, insatsledare räddningtjänsten Bohuslän till SVT Väst.
 
Vid 15-tiden hade klättrarna, en kvinna och en man, firats ner till marken och förts till sjukhus. En av dem fördes med allvarliga skador med helikopter till Sahlgrenska universitetssjukhuset i Göteborg, medan den andre fördes till Näl i Trollhättan.

– Det är en kvinna i 50-årsåldern som är allvarligt skadad, men tillståndet är stabilt, säger Karin Lerjestedt, presskommunikatör på Sahlgrenska unviersitetssjukhuset.