Fler misstänkta fall av Parkinson vid Wargöns Bruk

Nu har fler misstänkta fall av parkinson dykt upp när det gäller personer som arbetat vid Wargöns bruk. Sen media uppmärksammade att det kan finnas ett samband mellan arbetet på bruket och sjukdomen så har anhöriga till personer som avlidit hört av sig.
Fortfarande är mycket oklart för än så länge vet man inte ifall det finns ett samband mellan sjukdomen parkinson och arbetet med difenyl på Wargöns bruk under 60-talet. Det är också oklart exakt hur många som kom i kontakt med difenyl och det arbetar Gunilla Vastenson vid Yrkesmedicin i Göteborg med att utreda Hittills känner man till 5 säkra fall där personer som har arbetat på bruket drabbats av sjukdomen. Ytterligare några fall finns där man misstänker att det rör sig om Parkinson och nu har alltså ytterligare fem nya fall dykt upp. Det handlar om personer som alla har arbetat vid bruket och som har avlidit mellan 1984 och 1999. Efter uppmärksamheten i massmedia har anhöriga hört av sig med misstankar om att de här personerna, innan de dog, led av någon sorts sjukdom som kan ha varit parkinson.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".