brand slakteri brålanda
1 av 4
Foto: Tommy Öster / Sverigesradio
brand slakteri brålanda
2 av 4
Foto: Tommy Öster / Sverigesradio

Brand på slakteri i Brålanda

1:18 min

Strax efter 15-tiden brann det öppna lågor takfoten på Dahlbergs slakteri i Brålanda. Räddningstjänst från fyra brandstationer är på plats för att släcka branden.

Räddningstjänsten larmades vid 15-tiden till Dahlbergs slakteri i Brålanda. Enligt SOS Alarm började branden i väggarna. 

Strax efter 15 ska branden däremot fått ordentligt med fäste och det brann då med öppna lågor genom takfoten.

Vid 15:30-tiden ska det enligt räddningstjänsten inte längre brinna genom taket, men räddningstjänst från fyra stationer är på plats för att hjälpa till att släcka branden.

Enligt ett vittne till P4 Väst så har räddningstjänsten brutit upp taket. Det syns i nuläget inga lågor utifrån men det ryker kraftigt ifrån taket, enligt vittnet. 

Vid 16-tiden ska branden vara under kontroll, men räddningstjänsten är kvar på platsen. Det finns inga uppgifter om att någon ska ha skadats i branden. 

– Klockan 19:43 avslutade vi, samtliga har lämnat eller lämnar inom kort och bevakning varje halvtimme med egen personal. Vi vet inte heller vad som har orsakat branden ännu, fortsätter Jonas Gustafsson, inre befäl vid Norra Älvsborgs Räddningstjänstsförbund.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".